torstai 20. kesäkuuta 2013

Mikä on Projekti 13 (Project XIII)? Osa 5/5

Mistä tilin sisältö koostuu


Jos olet ihmetellyt sitä huiman isoa summaa, 10 miljardia yksikköä dollaria, euroa, jeniä tai mitä tahansa muuta valuuttaa, joka aiemmassa kirjoituksessa mainittiin, niin tämä summa kertyy puoleksi tuosta aiemmin mainitusta sinulta salatusta tilistäsi. Sen tilin käyttöoikeudet OPPT poisti rekisteröinneillä orjuutusjärjestelmään kuuluvilta (mm. pankit ja valtioiden "hallitukset"). Toinen puoli taas on vahingonkorvausta siitä, että tämä järjestelmä on luonut itselleen voittoa ja hyötyä sinulta riistetyn arvon avulla. Käytännössä se on tapahtunut käyttämällä syntymätodistustasi vakuutena erilaisten rahoitusinstrumenttien ml. johdannaiset välisissä kaupoissa. Tällä tavalla luodulla rahalla entiset vallanpitäjät ja heidän avustajansa, "hallitukset", ovat voineet rahoittaa omaa agendaansa orjuutusjärjestelmän ylläpitämiseksi.

Haluatko siis yhä pitää tätä orjuutusjärjestelmää olemassa luovuttamalla sille omaa arvoasi ilman minkäänlaista vastinetta?

Uudet ominaisuudet


Palataan vielä Projekti 13:een. Julkaisuhetkellä, toukokuun aikana siis, kehitysalusta sisältää vain osan ominaisuuksista. Tämänhetkisen tiedon mukaan alussa sovelluksista on mukana ainakin Facebookin kaltainen SoMe-alusta. Samaisen suunnitelman mukaan IUV Exchange ei vielä sisältyisi ensimmäiseen julkaisuun. Tästä on olemassa myös muunlaisia näkemyksiä. Skypen kaltaisen sovelluksen mukaantulo ensimmäiseen julkaisuun vaikutti vielä avoimelta.

Ensimmäinen P13:n julkaisu ei sisällä siis kaikkia suunniteltuja ominaisuuksia. Jokaisella P13:een rekisteröityneellä käyttäjällä on kuitenkin äänestyksissä yksi ääni. Sitä ääntänsä voi käyttää kommunikoinnissa sovellusten kehittäjien kanssa, ja ehdottaa, pyytää tai "vaatia" jotain tiettyjä ominaisuuksia P13:a käyttäviin sovelluksiin. Kehittäjien mukaan mikä tahansa ominaisuus on tehtävissä, kunhan sille vain on riittävästi kysyntää. Kysyntä määrittelee sen, missä järjestyksessä uusia ominaisuuksia lisätään tai olemassaolevia ominaisuuksia muutetaan. Äänestyksen avulla siihen voi kukin vaikuttaa suoraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.