torstai 6. kesäkuuta 2013

Mikä on Projekti 13 (Project XIII)? Osa 3/5

I UV IxhangeProjekti 13:n päälle rakennettavista sovelluksista merkittävin on englanninkieliseltä nimeltään I UV Ixchange. Nimi viittaa termiin "Minä / Universaali arvo" (I / Universal Value), joka tarkoittaa kunkin henkilökohtaista edellä mainittua synnynnäistä arvoa, sellaista joka voidaan tunnistaa universaalisti, ja sen avulla tapahtuvaa vaihdantaa, kauppaa.

Sovellus muistuttaa ainakin toiminnaltaan verkkopankkia. Sen avulla kukin meistä pystyy vaihtamaan osaa omasta arvostaan asioihin, joilla on arvoa meille: ruokaan, kotiin, liikkumiseen, vaatteisiin, vapaa-aikaan, harrastuksiin jne. Se toimii siis samoin kuin raha nykymaailmassa.

I UV Ixchangen toiminnan kannalta P13:n merkitys on siinä, että sen ansiosta entiset vallanpitäjät eivät pysty enää varastamaan meille palautettua arvoamme samoin kuin esim. nykyisen pankkijärjestelmän kautta yhä tapahtuu. Koska P13:n kautta tieto kulkee salattuna, arvonsiirrot, jopa pankkijärjestelmään, eivät ole varastettavissa. Tämä tiedon, tai arvon, häviämisen estäminen on varmaan se syy, miksi projektia on haluttu tehdä niin tunnontarkasti eikä julkaisupäivää ole vieläkään julkistettu. Caleb projektin vetäjänä on halunnut olla mahdollisimman varma siitä, että kunkin rahaksi muutettu osa arvosta on turvassa hänen luomassaan järjestelmässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.